Μοιραστείτε
avatar
Hyper Vandicted
Hyper Vandicted
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 3808
Join date : 27/10/2015
Age : 30

Me & Despina
Fan της Δέσποινας από: 1996
Αγαπημένο τραγούδι: Φύσα Αγέρι
Αγαπημένος δίσκος: Προφητείες
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών
31082016

2003-2004: Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ


Σε αυτό το άρθρο θα κάνω μια προσπάθεια να καταγράψω από διάφορα στοιχεία που έχω βρει, την πορεία της Δέσποινας και των τραγουδιών της στο εξωτερικό τη διετία 2003-2004.Τα στοιχεία που θα παραθέσω, δεν αποτελούν δική μου ιδιοκτησία, αλλά είναι πληροφορίες από wikipedia, forums της εποχής και φυσικά youtube.

Πριν φτάσω όμως στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο όπου υπήρξε και το peak της διεθνούς της επιτυχίας, αξίζει να κάνω 2 αναφορές.

1.  Πρώτη αξιοσημείωτη αναφορά είναι η απονομή του 5πλα πλατινένιου cd-singleΥποφέρω στη Δέσποινα και το Φοίβο, από τον πολυεκατομμυριούχο και ιδιοκτήτη των Virgin Megastores, Richard Branson, για το ύψος των πωλήσεων του single στα κεντρικά της εταιρίας στο Λονδίνο. Προσωπικά δε ξέρω πως προέκυψε αυτό. Δηλαδή πως ο Branson έμαθε για τη Δέσποινα και το Φοίβο, αν έγινε τυχαία, αν ενημερώθηκε μέσω της εταιρίας και του έκαναν εντύπωση οι πωλήσεις, αν ήταν κάποια πανέξυπνη κίνηση management από μεριάς Minos... Σίγουρα ήταν κάτι αναπάντεχο και ιδιαιτέρως τιμητικό.


2.  Η δεύτερη αναφορά έχει να κάνει με το World Music Award. Μπορεί να μην είναι MTV VMA/EMA, Grammy, Billboard ή AMA, αλλά για μια τραγουδίστρια που απευθύνεται σε αγοραστικό κοινό 10 εκ. είναι μεγάλη υπόθεση να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με την Kylie Minogue, τη Shakira, τη Pink,τον Enrique Iglesias,τη Gloria Gaynor και τον 50 Cent. Όπως όλοι ξέρουμε η Δέσποινα εδώ βραβεύεται ως πιο πιο εμπορική τραγουδίστρια της Ελλάδας για το 2001 για τις πωλήσεις του Γεια. Μπορεί για το Υποφέρω να δηλώνω άγνοια, αλλά σε αυτή την περίπτωση θεωρώ ότι το όλο σκηνικό απότελεί μια εξαιρετική κίνηση της Heaven και δη του Λεβέντη. Αυτό μου το σκεπτικό το ενισχύει και το αρθράκι του Billboard (Νοέμβριος του 2004) που βρήκα τυχαία πρόσφατα όπου ομολογεί ότι σχεδίαζαν την είσοδο της Δέσποινας στη διεθνή αγορά 3 χρόνια.


Γνωρίζοντας ότι στην Ελλάδα υφίσταται το σύστημα των τοποθετήσεων, έκαναν τόσες πολλές με το Γεια και την κυκλοφορία του, ώστε μέσα σε τόσο μικρό διάστημα  να πιστωθούν οι πωλήσεις στη Δέσποινα (όλα έγιναν στην εκπνοή του 2001) ,να προλάβει την προθεσμία για τα επερχόμενα WMA το Μάρτη του 2002 όπου και θα ακούγονταν πρώτη φορά το Γεια κατά την βράβευσή της. Brilliant.
Για την αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν υπονοώ κάτι για τις πωλήσεις του Γεια.Θα τις έκανε και θα τις παραέκανε. Η Δέσποινα τότε ήταν η υπερδύναμη της ελληνικής δισκογραφίας. Μόνο που το διάστημα ήταν πολύ μικρό (17-12-2001 ως 31-12-2001) και ήθελαν να είναι σίγουροι ότι θα επιτύχει με βεβαιότητα τις μέγιστες πωλήσεις για το 2001 ώστε να πάει στα βραβεία. Εσείς τι λέτε;GIA
Και κάπου εκεί νομίζω ξεκίνησαν όλα. Το Γεια έγινε Gia, μίκρυνε σε διάρκεια και κυκλοφόρησε σε διάφορες αγορές. Με ένα εντυπωσιακό κλιπ γυρισμένο στο Μαρόκο από το βρετανο σκηνοθέτη Stuart Gosling. Πιο συγκεκριμένα  γυρίστηκε στην πόλη Quarzazate, στο νότιο μέρος του Μαρόκο (γνωστή και ως "πύλη της ερήμου"), και συγκεκριμένα στην περιοχή Oz, ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά πλατό του κόσμου, όπου γυρίζονται μεγάλες χολιγουντιανές παραγωγές. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μια από τις τοποθεσίες που χρησιμοποιήθηκαν στο clip γυρίστηκε η πρώτη σκηνή του "Μονομάχου". Τα γυρίσματα διήρκεσαν 3 ημέρες, από ένα ειδικευμένο επιτελείο τεχνικών, πολλοί από τους οποίους έχουν συνεργαστεί με το Χόλιγουντ, όπως για παράδειγμα ο ιππέας-σταντμαν που είχε δουλέψει στην ταινία "Η Μούμια".

Έτσι, εδώ ξεκινάει ο πραγματικός σκοπός αυτού του άρθρρου που δεν είναι άλλος από το να καταγράψει την πορεία του όπως και τον επερχόμενων singles στις διάφορες αγορές.

Η.Π.Α.:Η πιο διαδεδομένη και γνωστή κατάκτηση του Gia είναι η πρωτιά στο Billboard. Πριν τη δούμε αναλυτικά και για να ξεμπερδέψουμε κάποια πράγματα, δεν αναφερόμαστε στο Billboard Hot 100 που καταγράφει το airplay όλων των τραγουδιών στους αμερικάνικους σταθμούς. Αυτό είναι το συγκεντρωτικό. Το Gia έκανε την εμφάνισή του στο chart του Billboard που ασχολείται με την dance μουσική aka Billboard Hot Dance Airplay Chart. Η πρώτη του εμφάνιση σε αυτό έγινε στις 29/11/2003 στη θέση #18, παρέμεινε 21 εβδομάδες κάνοντας την τελευταία του εμφάνιση στις 17/4/2004 στη θέση #21 και peak-αρε στη θέση #1 φυσικά στις 31/01/2004 και ξανά στις 21/2/2004. Η πρωτιά από μόνη της είναι σπουδαία, αλλά ήρθε ταυτόχρονα με μια άλλη πρωτιά. Έγινε το πρώτο ξενόγλωσσο τραγούδι που πήγαινε στην κορυφή αυτού του chart μιας και το Gia είχε ελληνικό στίχο κατά το ήμισυ.
Η πορεία του τραγουδιού στο chart είναι η εξής: 18-16-9-6-6-4-4-4-4-1-3-2-1-2-4-8-16-15-6-7-21
Στο link που παραθέτω μπορείτε να ακολουθήσετε την πορεία του Gia στο Billboard Hot Dance Airplay Chart από την 1η του εβδομάδα:
http://www.billboard.com/charts/hot-dance-airplay/2003-11-29

Δε θα μπορούσα όμως να μην παραθέσω με printscreens τις εβδομάδες που πέτυχε την κορυφή του chart:
 

Το Dance Airplay Chart όμως, δεν αποτελεί το μόνο στο οποίο το Gia έκανε την εμφάνισή του.
Μπήκε και στο Billboard Hot Dance Clubs Songs το οποίο είναι ένα chart-έρευνα από διάσημους DJs όπου καταγράφονται τα τραγούδια που έπαιξαν περισσότερο στα clubs. Διότι είναι σημαντικό εκτός από το ραδιόφωνο ένα τραγούδι να παίζει και έξω. Θυμάμαι Έλληνες να αναφέρουν πόσο το άκουγαν έξω στα clubs το 2004 αλλά και αρκετά χρόνια αργότερα. Πχ πριν 2-3 χρόνια ο στυλίστας Τόλης Σκουλαριώτης δήλωσε ότι το άκουσε σε club στο Miami.
Στο εν λόγω chart λοιπόν το Gia πρωτοεμφανίστηκε στις 24/01/2004 στη θέση #43,peak-αρε στη θέση #39 στις 14/2/2004 κατά την 4η εβδομάδα του σε αυτό και το εγκατέλειψε μετά από 11 εβδομάδες παραμονής στις 3/4/2004 από τη θέση #50.
Δύστυχως link δεν μπορώ να βάλω σε αυτή την περίπτωση διότι το billboard μου ζητάει εγγραφή.
Έχω βρει όμως printscreen από την 5η του εβδομάδα στη θέση #44,μια εβδομάδα αφού είχε πικάρει στο 39 για την οποία όμως δεν κατάφερα να βρω. Φαίνεται όμως και σε αυτό η θέση της προηγούμενης.

Η πορεία του Gia στο club chart: 43-44-43-39-44-45-44-43-40-42-50

Τελειώνοντας με τα του Billboard, το Gia για 5 εβδομάδες εμφανίστηκε στο Billboard Hot Dance Single Sales Chart το οποίο παρουσιάζει ένα τοπ 25 πωλήσεων Dance τραγουδιών. Σε αυτό το chart σημείωσε την υψηλότερή θέση του στο #18 τη 2η εβδομάδα παραμονής του στις 14/02/2004.
Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση δεν μπορώ να βαλω λινκ αλλά παραθέτω το chart πωλήσεων της εβδομάδας του peak

Η πορεία του Gia στο sales chart: 25-18-25 (re-entry)-21-22
Εξαιτίας του περιορισμένου εύρους των θέσεων δεν μπορούμε να ξέρουμε σε ποιες άλλες θέσεις κατέληξε πέραν της 25αδας και για πόσο καιρό έμεινε στο τοπ 50 για παράδειγμα.

Ας αφήσουμε προς το παρόν λίγο στην άκρη τα charts και να πούμε κάποιες άλλες πληροφορίες.
Τον Αύγουστο του 2004 η Δέσποινα ήταν μία από τις συμμετέχουσες στο φεστιβάλ μουσικής Beatstock που διοργανώνει ο μουσικός σταθμός KTU της Νέας Υόρκης μπροστά σε ένα κοινό 20.000 ακροατών σύμφωνα με το σταθμό. Κατά την παραμονή της στις ΗΠΑ έδωσε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις σε κάποιους σταθμούς, μέσα στους οποίους και ο KTU. Αποσπάσματα από τις συνεντεύξεις και το φεστιβάλ, στο ακόλουθο βίντεο:

Στο 8:07 αποσπάσματα από τις ραδιοφωνικές συνεντεύξεις της όπου συνομιλεί και με ακροατές.

Επίσης αποσπάσματα από το φεστιβάλ υπάρχουν και στο βίντεο από κάτω. Στο 0:39 από την παράσταση που έδωσε και στο 2:20 από τις πρόβες.

Κάποια βίντεο θα τα δείτε και στην πορεία καθώς περιέχουν αποσπάσματα που αφορούν τα παρακάτω.

Σε συνέντευξη του 2004 που παραχώρησαν παραγωγοί αλλά και ο διευθυντής του εν λόγω σταθμού σε δημοσιόγράφο της ομογένειας χαρακτηρίζουν τη Δέσποινα “Dance Goddess”. Χαρακτηρίζουν το Gia ως πολύ αγαπημένο των ακροατών του σταθμού κάτι που φαίνεται και στα chart του, καθώς για 4 συνεχόμενες εβδομάδες ήταν το πιο περιζήτητο (top requested) τραγούδι των ακροατών. Για να καταλάβουμε το μέγεθος του εν λόγω ραδ. σταθμού, οι εβδομαδιαίοι του ακροατές έφταναν τα 2 εκατομμύρια. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο οι παραγωγοί  είχαν μόλις βάλει το Opa opa στις playlists τους. Στο ακόλουθο link μπορείτε να διαβάσετε αυτή τη mini συνέντευξη.

http://www.greeknewsonline.com/contemporary-greek-artists-cross-boarders-and-top-charts/

Αναφορά στο όνομα της Δέσποινας έχει γίνει και στο περιοδικό του Billboard όμως. Πολλές φορές μες στα έτη 2000-2003 (πριν το Gia δηλαδή) έγινε αναφορά στη Δέσποινα για τα επιτεύγματά της στην ελληνική μουσική αγορά,μιας και κάθε εβδομάδα το περιοδικό παρουσίαζε στο κοινό του τα charts πολλών χωρών παγκοσμίως, καθώς επίσης και σε μικρά άρθρα Ελλήνων δημοσιογράφων όπου έγραφαν για τα γενόμενα της εγχώριας βιομηχανίας. Ένα από αυτά τα άρθρα (18/5/2002) είναι το εξής:

https://books.google.gr/books?id=Mg8EAAAAMBAJ&pg=PA63&dq=vandi+billboard&hl=el&sa=X&ved=0ahUKEwjlq5OXirDOAhUHWBQKHXHoBQcQ6AEIRDAH#v=onepage&q=vandi%20billboard&f=false

Υπήρξαν όμως και δημοσιεύματα για τη Δέσποινα μετά το Gia,όπως το ακόλουθο (18/9/2004) όπου
το άρθρο μιλάει για το Beatstock Festival και εκτός από το όνομά της, υπάρχει και φωτό από την εκδήλωση:

https://books.google.gr/books?id=IhMEAAAAMBAJ&pg=PA41&dq=vandi+billboard&hl=el&sa=X&ved=0ahUKEwiI87eZhbDOAhVBuBoKHXmzCC0Q6AEIHDAA#v=onepage&q&f=false

Στο τεύχος της  27ης Νοεμβρίου 2004 αναφέρεται η επιτυχία του Gia και του Opa Opa

https://books.google.gr/books?id=bBMEAAAAMBAJ&pg=PA47&dq=vandi+billboard&hl=el&sa=X&ved=0ahUKEwiI87eZhbDOAhVBuBoKHXmzCC0Q6AEIIjAB#v=onepage&q&f=false

Στο τεύχος της 25ης Δεκεμβρίου 2004 το οποίο είναι και το συγκεντρωτικό της χρονιάς 2004, το­ περιοδικό κάνει τα δικά του chart για διάφορες κατηγορίες.Στην κατηγορία Dance Καλλιτέχνης όσον αφορά το airplay των κομματιών του (Hot Dance Airplay Artists) η Δέσποινα εμφανίζεται στο #5 της χρονιάς, και στην κατηγορία για το airplay dance τραγουδιών της χρονιάς, το Gia καταλήγει στην 17η θέση κάνοντας παρέα στην Beyonce, τη Britney Spears & την Kylie Minogue.Όχι κι άσχημα, έτσι;
 

https://books.google.gr/books?id=1BMEAAAAMBAJ&pg=RA1-PA21&dq=vandi+billboard&hl=el&sa=X&ved=0ahUKEwiI87eZhbDOAhVBuBoKHXmzCC0Q6AEINDAE#v=onepage&q&f=false

Ευτυχώς που το billboard έχει καλό αρχείο και μπόρεσα να βρω όλα αυτά τα στοιχεία καθώς επίσης και άλλα δημοσιεύματα εντελώς τυχαία ψαχνοντας.Υπάρχουν όμως και πληροφορίες που δεν μπορώ να τις διασταυρώσω και θα τις παραθέσω απλά σαν πληροφορίες τις οποίες τις βρηκα σε ένα φορουμ της εποχής για τη Δέσποινα.


ΑΓΓΛΙΑ:Η βρετανική αγορά είναι η μεγαλύτερη αμέσως μετά την αμερικάνικη παγκοσμίως,αρκετά διαφοροποιημένη πάντως.Πιο εναλλακτική θα έλεγα.Το Gia έκανε και σε αυτήν την εμφανισή του όμως. Όχι με το peak που είχε στις Η.Π.Α, αλλά έκανε μια αξιοπρόσεκτη πορεία. Για το airplay του τραγουδιού σε αυτή την αγορά δεν υπάρχουν στοιχεία.Ίσως επειδή δεν τα πήγε τόσο καλά και δεν μπήκε σε κάποιο chart, ίσως επεισή δεν υπάρχει αρχείο για να ξέρουμε.Υπάρχουν όμως άλλες,εξίσου σημαντικές πληροφορίες.
Όπως για παράδειγμα πως τα πήγε στο chart πωλήσεων του επίσημου Music Week. Σύμφωνα με το επίσημο chart πωλήσεων των singles λοιπόν, το Gia μπήκε στο τοπ 100 για 2 εβδομάδες. Στις 20/03/2004 έκανε το ντεμπούτο του στη θέση #63 η οποία ήταν και το peak του και την αμέσως επόμενη εβδομάδα,στις 27/03/2004 έπεσε στη θέση #94.


http://www.officialcharts.com/artist/1049/despina-vandi/

Πριν όμως συμβεί αυτό, στις 28/01/2004 το Gia βρέθηκε στην 1η θέση του UK Music Week The Upfront Club Top 40 το οποίο είναι έναι επιμέρους chart του επίσημου Music Week και παίρνει τις πληροφορίες του από Djs για τη μουσική που παίζεται στα clubs.


Λίγες μέρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 04/02/2004 το μουσικό κανάλι MTV στη λίστα με τα καλύτερα Dance τραγούδια, κατέταξε το Gia στην 1η θέση.


Λίγο καιρό νωρίτερα όμως,στις 20/06/2003, το Gia προτάθηκε σαν record of the week σε μουσικό περιοδικό.


Η ιστορία της Δέσποινας και του Gia,δε σταματά όμως εδώ. Ο δημοφιλής ραδιοφωνικός σταθμός BBC Radio1 συμπεριέλαβε το τραγούδι στην playlist του. Δημοφιλείς dj του σταθμού οι οποίοι παίζουν και σε clubs της Ibiza (το κέντρο της dance μουσικής) το συμπεριέβαν σε διάφορες λίστες όπως  η ακόλουθη. Ο γνωστός dj Dave Pearce στις 25/01/2004 για λογαριασμό του BBC Radio 1 στη λίστα του με τους Ύμνους της dance μουσικής, έχει μέσα και το Gia.

http://www.bbc.co.uk/radio1/davepearce/tracklistingarchiveshtml.shtml?20040125

Σε άλλη λίστα του dj Pete Tong
http://www.bbc.co.uk/radio1/petetong/tracklistingarchive.shtml?20030822

Σίγουρα υπάρχουν πολλά περισσότερα charts στα οποία όμως δεν έχω πρόσβαση.Μια πληροφορία που δεν μπορώ να εξακριβώσω με στοιχεία αλλά θα παραθέσω, είναι ότι σε λίστα του BBC Radio για τα καλύτερα dance κομμάτια των 00s, υπήρχε μέσα και το Gia.

Μιας και πιάσαμε BBC ας πάμε στην τηλεόρασή του. Ενώ στην Αμερική η Δέσποινα δεν έδωσε τηλεοπτικές συνεντεύξεις στη Βρετανία παραχώρησε 2.Μία μόνη της και μία από κοινού με το συζυγό της. Η πρώτη δόθηκε στο BBC2 στις αρχές του 2005 σε εκπομπή-αφιέρωμα της δημοσιογράφου Kirsty Wark για την Ελλάδα, και στον τομέα θέαμα η Δέσποινα ήταν αυτή που φυσικά θα κάλυπτε το κενό. Η επόμενη ήταν η περιβόητη συνέντευξη στο Discovery με τον Ντέμη.

Στον Kiss Fm ο dj Roger Sanchez, στη ραδιοφωνική του εκπομπή, παρουσίασε το κομμάτι ως το τραγούδι του καλοκαιριού.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ:Η Γερμανία είναι μια ιδιαίτερα σημαντική αγορά για την πορεία του Gia, και αποδεικνύεται από το πρόμο που έκανε η ίδια η Δέσποινα, ούσα έγκυος. Δεν είναι μόνο σημαντική γιατί είναι μια μεγάλη ευρωπαϊκή αλλά και διεθνής αγορά, αλλά διότι είναι η δισκογραφική βάση της Δέσποινας. Με βάση τη Ministry Of Sound  Γερμανίας (έτσι ονομάζονταν  το  label  στο οποίο ανήκε) διανεμήθηκε αλλά και προωθήθηκε το single σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη.
Στο chart πωλήσεων (top 100) το Gia παρέμεινε 4 εβδομάδες με peak την 36η θέση κατά την παρθενική εβδομάδα του.
Πιο συγκεκριμένα η πορεία που ακολούθησε το single:

36 (06/10/2003)-67 (13/10/2003)-72 (20/10/2003)-95 (27/10/2003)

https://www.offiziellecharts.de/titel-details-5817

Για τα ακόλουθα στοιχεία δεν έχω επιβεβαιωμένες πληροφορίες και τις παραθέτω όπως τις βρήκα σε forum της εποχής για τη Δέσποινα (http://www.despinaplanet.net)
Σύμφωνα με αυτό λοιπόν στο Dance singles sales chart,peakαρε στη θέση #8,στο Dancefloor chart του Γερμανικου MTV peakαρε στην 3η θεση
http://z3.invisionfree.com/Chart_forum_refugees/ar/t3960.htm

Η Δέσποινα όμως εμφανίστηκε και σε ορισμένες δημοφιλείς εκπομπές. Η πρώτη και πιο σημαντική ήταν η Top Of The Pops του καναλιού RTL, μια μουσική εκπομπή-chart στην οποία έχουν εμφανιστεί διεθνείς συνάδελφοι της Δέσποινας όπως για παράδειγμα την ίδια μέρα μαζί της ο Ricky Martin,κάποιες όμως θέσεις πιο κάτω από το Gia.Παράλληλα την είδαμε και στη σατιρική εκπομπή του γνωστού γερμανού παρουσιαστή Stefan Raab.Μια εμφάνιση που συζητήθηκε στην Ελλάδα από τους καλοθελητές της εποχής ότι τη ρεζίλεψαν, μόνο που η πραγματικότητα απείχε κατά πολύ από τα σενάρια των μεσημεριανάδικων καθώς ότι διαδραματίστηκε δεν είχε κάπιο δόλιο σκοπό από πίσω αλλά αποτελούσε το μενού μιας σατυρικής εκπομπής.


Κατά την παραμονή της στη Γερμανία η Δέσποινα συνάτησε Ελληνες κυρίως αλλά και ξένους fans της σε κλαμπ που εμφανίστηκε για να συζητήσει μαζί τους ,να υπογράψει αυτόγραφα αλλά και να τραγουδήσει φυσικά.


Τέλος,μια άλλη “περίεργη”-χιουμοριστική εμφάνισή της έγινε ξανά σε εκπομπή του RTL που έμοιαζε περισσότερο με video clip.Η εκπομπή αφορούσε τα καλοκαιρινά hits του 2003.


ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ:Στο chart πωλήσεων singles της μακρινής Αυστραλίας το Gia έκανε είσοδο στην 35η θέση στις 16/11/2003 η οποία ήταν και η υψηλότερή του,την επόμενη εβδομάδα 23/11/2003 έπεσε στην 36η θέση και την αμέσως επόμενη στις 30/11/2003 στη θέση #48.Αυτή ήταν και η τελευταία εβδομάδα παραμονής του στο εν λόγω chart.


http://www.australian-charts.com/showitem.asp?interpret=Despina+Vandi&titel=Gia&cat=s

Από πληροφορίες από forums της εποχής, σύμφωνα με τον επίσημο φορέα της Αυστραλίας Aria το Gia ήταν στη θέση #3 των πιο εμπορικών dance singles και στην 3η θέση του top50 club chart.
http://z3.invisionfree.com/Chart_forum_refugees/ar/t3960.htm

ΒΕΛΓΙΟ:Στη συγκεκριμένη αγορά το Gia παρέμεινε στο chart πωλήσεων 9 εβδομάδες αρχής γενομένης στις 13/09/2003. Το peak έγινε στην 42η θέση για 2 εβδομάδες. Παρατηρείται ότι έκανε επανείσοδο 2 φορές,καθώς επίσης ότι στο dance chart το peak του έγινε στη 19η θέση.

http://www.ultratop.be/nl/song/16b9/Despina-Vandi-Gia

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ:Εδώ δεν μπόρεσα να βρω πολλά στοιχεία μιας και οι πληροφορίες πωλήσεων περιορίζονται σε ένα τοπ 20.Το peak του Gia στη συγκεκριμένη χώρα έγινε στην 20η θέση στην οποία παρέμεινε για μια βδομάδα, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου 2003.http://www.ifpi.fi/tilastot/virallinen-lista/singlet/2003/31

ΟΥΓΓΑΡΙΑ:Τα στοιχεία που έρχονται από την Ουγγαρία αφορούν τα κορυφαία 40 dance κομμάτια. Το peak του Gia έγινε την 43η εβδομάδα του 2003 (10/11-16/11) στη θέση 22. Η παραμονή του διήρκησε 6 εβδομάδες.Δυστυχώς στοιχεία για τις υπόλοιπες δεν έχω ώστε να καταγράψω την πορεία του παρά μόνο ότι την αμέσως προηγούμενη βρίσκονταν στην 39η θέση.http://zene.slagerlistak.hu/dance-top-40-lista/2003/46

ΟΛΛΑΝΔΙΑ:5 εβδομάδες παρουσίας σημειώνει το Gia στο επίσημο singles sales chart της Ολλανδίας.Υψηλότερη θέση η 55η στη 2η εβδομάδα παραμονής του (11/10/2003).


http://www.dutchcharts.nl/showitem.asp?interpret=Despina+Vandi&titel=Gia&cat=s

ΣΟΥΗΔΙΑ:Στην κρύα Σουηδία το Gia είχε μια αξιοπρεπέστατη πορεία.7 εβδομάδες παραμονής στον επίσημο πίνακα πωλήσεων singles, με καλύτερη θέση την 25 την 4η εβδομάδα παραμονής του (05/09/2003).


http://www.swedishcharts.com/showitem.asp?interpret=Despina+Vandi&titel=Gia&cat=s

Κάποιες άλλες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που έχω για τη Σουηδία είναι ότι το Gia όταν άρχισε να κάνει την πορεία του εκεί βρέθηκε στο #21 (υψηλότερη νέα είσοδος) στο Radio DeeJay & ήταν το Νο2 πιο περιζήτητο clip στο μουσικό κανάλι της Σουηδίας ZTV.Τους χαρακτηρισμούς τους έκανα copy paste όπως τους βρήκα.

ΕΛΒΕΤΙΑ:Μια εβδομάδα παραμονής για το Gia στο επίσημο chart πωλήσεων της Ελβετίας στις 19/10/2003 στη θέση 73


http://hitparade.ch/song/Despina-Vandi/Gia-5817

ΙΤΑΛΙΑ:Επίσης μια εβδομάδα παραμονής για το single Gia στα ιταλικά Chart πωλήσεων.Αν και ο πίνακας από κάτω το εμφανίζει με 1 εβδομάδα,βλέπουμε ότι έχει πετύχει κι άλλες κατώτερες θέσεις όπως αυτή την εβδομάδα εισόδου του. Συνεπώς αυτό το 1 βδομάδα ίσως αφορά το τοπ 50 singles chart.


http://italiancharts.com/showitem.asp?interpret=Despina+Vandi&titel=Gia&cat=s

Άλλες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για την Ιταλία:
Όταν άρχισε να παίζει στα ραδιόφωνα της χώρας βρέθηκε στο #71 στα airplay charts (υψηλότερη άνοδος στα charts),στο #4 στο ραδιοφωνικό σταθμό Suburbia της Ιταλίας,στα πιο περιζήτητα clips του μουσικού καναλιού All Music ,peak στο #3 στο dance singles sales chart και peak στο #7 στο MTV dancefloor chart.
Επίσης θυμάμαι το Μουρατίδη να δηλώνει ότι το Gia έπαιζε σαν μουσική υπόκρουση σε ρεπορτάζ δελτίου ειδήσεων.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ:Μολονότι δεν υπάρχουν στοιχεία από charts για την πορεία του Gia στην Πορτογαλία και αυτό διότι δεν τα πήγε πολύ καλά σε πωλήσεις, η Δέσποινα έκανε πρόμο στη συγκεκριμένη χώρα και μάλιστα αρκετά πετυχημένο.Έδωσε συνεντεύξεις στον Τύπο,επισκέφτηκε σχολή χορού όπου δίδασκαν χορογραφία του Gia,εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή όπου και παρουσίασε το τραγούδι και όλα αυτά τα έκανε συνδυάζοντάς τα με τη βράβευση της από το ραδιοφωνικό σταθμό Radio Era Nova ως την καλύτερη dance τραγουδίστρια της χρονιάς 2003.Η Δέσποινα παρέλαβε το βραβείο της παρουσία 15.000 θεατών οι οποίοι της επεφύλλαξαν θερμότατη υποδοχή.Για πρώτη φορά μάλιστα ,εκτός του Gia, παρουσίασε και το νέο single της, Opa opa.Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ότι κατά τη διάρκεια του Euro 2004 το Gia έπαιζε από τα μεγάφωνα του σταδίου Da Luz στα διαλλείματα των αγώνων.

ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ
Σε αυτόν τομέα θα παραθέσω πληροφορίες που έχω βρει χωρίς όμως να μπορώ να τις επιβεβαιώσω.
ΕΥΡΩΠΗ: Στο Eurochart Hot100 το τραγούδι peakαρε στη θέση #56 ξέρω ότι η Ευρώπη δεν είναι χώρα :fan: )
ΜΑΛΤΑ: #1 στο singles chart
ΚΑΝΑΔΑΣ: Εμφανίστηκε σε ραδιοφωνικά charts.#1 στο top 40 countdown του Ρ/Σ Z103.5,#1 στο top 40 countdown του Star radio,#7 στο CLUB CHART του Καναδά και τέλος κατέγραψε την εξής πορεία στο Club chart του Vancouver: 50-36-25-13-6
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: #6 στο club chart της χώρας
ΙΜΠΙΖΑ: Μολονότι βρίσκεται στην Ισπανία, όσον αφορά τη dance μουσική είναι ένα ξεχωριστό κρατίδιο.Κάτι σαν τη Μέκκα της ηλεκτρονικής μουσικής.Η Δέσποινα λοιπόν αφού έδωσε συνέντευξη στο MTV της Ίμπιζα, τραγούδησε το Gia σε club.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Peakαρε στο #8 του  Romanian Top100 Airplay Chart και στο MTV της χώρας είχε το μεγαλύτερο ποσοστό προβολής (heavy rotation) όταν κυκλοφόρησε.

Επίσης, η αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Catalina Ponor κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους στους Ολυμπιακούς της Αθήνας του 2004,υπό τους ήχους του Gia.


ΙΣΡΑΗΛ: Ούτε chart έχω εδώ,ούτε τη Δέσποινα, ούτε κάτι που έγινε σχεδιασμένα.Είναι ένα βίντεο που βρήκα και αφορά την επίδραση του κομματιού και θέλω να δείξω πόσο έγινε γνωστό σε πολλές χώρες του πλανήτη.


ΓΑΛΛΙΑ: Για την εν λόγω χώρα δεν υπάρχουν στοιχεία. Όμως κάτι είχε κάνει από πρόμο η Δέσποινα. Θυμάμαι τον Αλιάγα στη συνάντησή τους στο Μαραθώνιο του Sfera to 2005 να της λέει για τον Γάλλο ραδιοφωνικό παραγωγό που του έτρεχαν τα σάλια όταν την είδε από κοντά.Στο 1:19

Το 2010 το Gia (σε remix των Milk & Sugar) έπαιξε στην επίδειξη του Οίκου Dior στην εβδομάδα μόδας Spring/Summer 2010 στο Παρίσι.

ΒΡΑΒΕΙΑ
2004: Best Vocal @ House Music Awards
2005: Best New Dance Artist Solo @ International Dance Music Awards

Τέλος να αναφέρω ότι το Gia έχει ρεμιξαριστεί και ρεμιξάρεται ακόμη και σήμερα από πολλούς djs παγκοσμίως και έχει αυμπεριληφθεί σε περισσότερες από 150 συλλογές ανά την υφήλιο.Έχει επεξεργασθεί από τον/την Liakoman στις Κυρ Οκτ 08, 2017 10:56 am, 1 φορά
Μοιραστείτε αυτή τη δημοσίευση στο:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Σχόλια

Την / Το Τετ Αυγ 31, 2016 7:11 pmElena
Σε είχαμε χάσει από το foroum @liakoman! Το αφιέρωμα είναι απολύτως τεκμηριωμένο και σαφέστατο. Χίλια μπράβο! Και για την υπομονή σου να συλλέξεις τόσες πληροφορίες και να μας τις παρουσιάσεις! Να μαθαίνουμε και εμείς οι νεότεροι φαν. Έμαθα πράγματα, που δεν είχα ακούσει ποτέ, όσο έψαχνα και μου επιτρεπόταν να ανακαλύψω σχετικά με την πιο έντονη στιγμή στη καριέρα της Δέσποινας. Ευχαριστούμε!!   respect
avatar
Την / Το Τετ Αυγ 31, 2016 8:24 pmLeonidas
Μπράβο!! Έμαθα περισσότερες πληροφορίες που δεν ήξερα!! Thank you
avatar
Την / Το Τετ Αυγ 31, 2016 11:56 pmdimosf1
νταξει respect
φοβερη δουλεια
avatar
Την / Το Τετ Αυγ 31, 2016 11:57 pmgorjuss
Ηλία, έχω όλη την καλή διάθεση να το διαβάσω αλλά η σελίδα δε φορτώνει με τίποτα...
avatar
Την / Το Τετ Αυγ 31, 2016 11:59 pmdimosf1
@gorjuss έγραψε:Ηλία, έχω όλη την καλή διάθεση να το διαβάσω αλλά η σελίδα δε φορτώνει με τίποτα...

απο κινητο εισαι?
Εμενα μια χαρα μ την φορτωνει
avatar
Την / Το Πεμ Σεπ 01, 2016 12:02 amgorjuss
και laptop και κινητό... πατάω Χ για να σταματήσει να φορτώνει και να γράψω

μπορώ να δω τι γράφει αλλά εικόνες και βίντεο με την καμία Laughing
avatar
Την / Το Πεμ Σεπ 01, 2016 12:04 amdimosf1
@gorjuss έγραψε:και laptop και κινητό... πατάω Χ για να σταματήσει να φορτώνει και να γράψω

μπορώ να δω τι γράφει αλλά εικόνες και βίντεο με την καμία Laughing

clueless clueless
avatar
Την / Το Πεμ Σεπ 01, 2016 1:16 pmLiakoman
Elena Vandicted έγραψε:Σε είχαμε χάσει από το foroum @liakoman! Το αφιέρωμα είναι απολύτως τεκμηριωμένο και σαφέστατο. Χίλια μπράβο! Και για την υπομονή σου να συλλέξεις τόσες πληροφορίες και να μας τις παρουσιάσεις! Να μαθαίνουμε και εμείς οι νεότεροι φαν. Έμαθα πράγματα, που δεν είχα ακούσει ποτέ, όσο έψαχνα και μου επιτρεπόταν να ανακαλύψω σχετικά με την πιο έντονη στιγμή στη καριέρα της Δέσποινας. Ευχαριστούμε!!   respect

Τρέχω με τη δουλειά και δεν έχω πολύ χρόνο,αλλά σας διαβάζω όποτε μπορώ.
Γι αυτό μου πήρε και ένα μήνα να το ετοιμάσω. Laughing
Ευχαριστώ πολύ. give_rose

Leonidas DvFan έγραψε:Μπράβο!! Έμαθα περισσότερες πληροφορίες που δεν ήξερα!! Thank you

Thank you

@dimosf1 έγραψε:νταξει respect
φοβερη δουλεια
Έτσι,αποθεώστε με. 525807 lol!
Ευχαριστώ Δήμο. Smile

avatar
Την / Το Πεμ Σεπ 01, 2016 1:19 pmLiakoman
@gorjuss έγραψε:Ηλία, έχω όλη την καλή διάθεση να το διαβάσω αλλά η σελίδα δε φορτώνει με τίποτα...

Η αλήθεια είναι ότι για να το ποστάρω με παίδεψε λίγο.Αργούσε πολύ να φορτώσει.
Αλλά όταν το ανοίγω πια (απο λαπτοπ και κινητο),τα βλέπω όλα κανονικά.
Αργεί λίγο να φορτώσει εικόνες και βίντεο (όχι πολύ) αλλά μου τα δείχνει στο τέλος.Δε ξέρω γιατί έτσι σε σένα. clueless
Και σε περίμενα,για τις συνήθεις διορθώσεις σε συντακτικό και γραμματική. Laughing
avatar
Την / Το Πεμ Σεπ 01, 2016 1:42 pmkonstantina dv
Έμαθα πράγματα που δε ήξερα. Πραγματικά συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά.
avatar
Την / Το Πεμ Σεπ 01, 2016 2:07 pmstelios
@gorjuss έγραψε:Ηλία, έχω όλη την καλή διάθεση να το διαβάσω αλλά η σελίδα δε φορτώνει με τίποτα...
Τα ίδια και μένα.Δε φορτώνει με τίποτα.
ΟΚ τα είδα στο mc forum αλλά αν υπάρχει θέμα εδώ ας διορθωθεί.
avatar
Την / Το Πεμ Σεπ 01, 2016 4:29 pmdimosf1
νομιζω το 2009 με 2010 στο bbc ειχαν κανει μια εκπομπη με τα καλυτερα dance τραγουδια της δεκαετιας και ηταν μεσα το gia.Υπηρχε και video στο youtube απο την εκπομπη.Υπαρχει ακομα αυτο το βιντεο?
avatar
Την / Το Πεμ Σεπ 01, 2016 9:33 pmLiakoman
@dimosf1 έγραψε:νομιζω το 2009 με 2010 στο bbc ειχαν κανει μια εκπομπη με τα καλυτερα dance τραγουδια της δεκαετιας και ηταν μεσα το gia.Υπηρχε και video στο youtube απο την εκπομπη.Υπαρχει ακομα αυτο το βιντεο?

Αλήθεια υπήρχε βίντεο;Το χεις δει;
Το γράφω σαν πληροφορία μες στο κείμενο αλλά δεν το γνώριζα αυτό για το βίντεο.Εψαξα να βρω αυτη τη λίστα αλλά δεν το κατάφερα.Ούτε το βίντεο βρίσκω.
avatar
Την / Το Πεμ Σεπ 01, 2016 9:43 pmLiakoman
Επειδή στο βίντεο επικεντρώνομαι στη διετία,ας δώσω και 1-2 εξτρα πληροφορίες πέραν αυτής πέρα από τις πολύ γνωστές πληροφορίες για επιτυχίες της σε γείτονες χώρες.
Το I believe it έπαιξε κάπως στη Ρωσία, το Jambi για σύντομο χρονικό διάστημα έπαιξε στον ρ/σ της Νέας Υόρκης KTU καθώς επίσης ήταν το soundtrack σε αγώνισμα των Ολυμπιακών του 2008 του Πεκίνο.


Μιας και είπα Πεκίνο.Τι project ήταν εκείνο για το οποίο πήγε η Δέσποινα στην Κίνα το 2008 αλλά δεν έγινε ποτέ;

Επίσης το πιστεύετε ή όχι,το Πέθανες ήταν μεγάλο ραδιοφωνικό hit στην Ουκρανία.Εφτασε ως το #2 του airplay.
Την / Το Πεμ Σεπ 01, 2016 9:48 pmElena
@Liakoman έγραψε:Επειδή στο βίντεο επικεντρώνομαι στη διετία,ας δώσω και 1-2 εξτρα πληροφορίες πέραν αυτής πέρα από τις πολύ γνωστές πληροφορίες για επιτυχίες της σε γείτονες χώρες.
Το I believe it έπαιξε κάπως στη Ρωσία, το Jambi για σύντομο χρονικό διάστημα έπαιξε στον ρ/σ της Νέας Υόρκης KTU καθώς επίσης ήταν το soundtrack σε αγώνισμα των Ολυμπιακών του 2008 του Πεκίνο.


Μιας και είπα Πεκίνο.Τι project ήταν εκείνο για το οποίο πήγε η Δέσποινα στην Κίνα το 2008 αλλά δεν έγινε ποτέ;

Επίσης το πιστεύετε ή όχι,το Πέθανες ήταν μεγάλο ραδιοφωνικό hit στην Ουκρανία.Εφτασε ως το #2 του airplay.
Shocked Που το έμαθες αυτό; Ventalia
avatar
Την / Το Πεμ Σεπ 01, 2016 9:55 pmLiakoman
Elena Vandicted έγραψε: Shocked Που το έμαθες αυτό; Ventalia
Για το Πέθανες;
Το θυμάμαι από τότε. Smile
avatar
Την / Το Πεμ Σεπ 01, 2016 11:13 pmdimosf1
@Liakoman έγραψε:
Elena Vandicted έγραψε: Shocked Που το έμαθες αυτό; Ventalia
Για το Πέθανες;
Το θυμάμαι από τότε. Smile

το πεθανες ή το ακαταμαχητη ελξη??
avatar
Την / Το Πεμ Σεπ 01, 2016 11:15 pmdimosf1
@Liakoman έγραψε:το Jambi για σύντομο χρονικό διάστημα έπαιξε στον ρ/σ της Νέας Υόρκης KTU

Μιας και είπα Πεκίνο.Τι project ήταν εκείνο για το οποίο πήγε η Δέσποινα στην Κίνα το 2008 αλλά δεν έγινε ποτέ;

το jambi γιατι δεν το εκαναν στα αγγλικα και το εστειλαν ετσι?
Αληθεια αυτο το project ποτε δε μαθαμε γιατι δεν προχωρησε με την Δεσποινα
avatar
Την / Το Πεμ Σεπ 01, 2016 11:16 pmdimosf1
@dimosf1 έγραψε:
@Liakoman έγραψε:το Jambi για σύντομο χρονικό διάστημα έπαιξε στον ρ/σ της Νέας Υόρκης KTU

Μιας και είπα Πεκίνο.Τι project ήταν εκείνο για το οποίο πήγε η Δέσποινα στην Κίνα το 2008 αλλά δεν έγινε ποτέ;

το jambi γιατι δεν το εκαναν στα αγγλικα και το εστειλαν ετσι?
Αληθεια αυτο το project ποτε δε μαθαμε γιατι δεν προχωρησε με την Δεσποινα
αυτα τα βινετακια θυμαμαι

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης